Frulle

God morgon medborgare!

Så var en riktigt sen familjefrukost avklarad. Älskar när Tony gör äggröra, bacon och annat gott. Det är en sådan lyx att bara få sätta sig vid ett uppdukat frukostbord med hela familjen.


                   
Söndagsfrukost

Vår granne Amar var inne också. Måste berätta om honom. Han och hans familj kommer från Irak och bor i huset bredvid vårt i väntan på besked om de får uppehållstillstånd i Sverige. Amar har en historia som kan få det att vända sig i magen när man tänker på det. Strax efter att han och hans fru hade gift sig tillfångatogs han och sattes i fängelse i Afghanistan. Där satt han i tio år (!) och utsattes för den ena vidrigare tortyren efter den andra.

Det är ingen vits med att gå in på detaljer här men hur som helst så kom han, hans fru och deras tre barn till Sverige och Bodafors för ett år sedan. Sedan dess har de väntat. Och väntat. Och väntat. Att åka tillbaka är otänkbart. De har flytt och om Amar kommer tillbaka lär de ta honom direkt.

Anyway, mitt i deras oro har dessa människor visat en sådan enorm glädje och omtänksamhet. Den senaste månaden har de firat Ramadan. Det innebär att de inte äter någon mat den delen av dagen som solen är uppe. De äter på kvällen. Och till traditionen hör att de ska dela med sig till sina grannar.
Grannarna är alltså vi. Så varje kväll i en månads tid har Amar kommit med en bricka fylld av de mest skilda läckerheter. Soppor, ris, kyckling, efterrätter, gratänger, inbakade grönsaker - vi har smakat allt!

Familjen lever instängda i två rum och kök med några torftiga möbler. Men alltid - ALLTID - har de ett leende på läpparna. Och mitt i deras egen ovissa framtid har de visat oro och varit bekymrade över mig.
Jag beundrar dem enormt!

I dag är Ramadan slut och vi får väl nu återgå till den vanliga trista kvällmackan, gjord på överblivet bröd från caféet. I morse kom de i alla fall med några slags sötsaker. Ni ser dem här:




Puss!


Kommentarer
Postat av: Jessica T

Vilka ljuvliga grannar! Hoppas de får besked och att de får stanna snart.

2009-09-21 @ 15:38:27
URL: http://prinsmamma.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0